Browsing Tag :

NOMADS уметник

 • Уметност

  NOMADS уметник: Илија Маџаров

  Илија Маџаров како дипломиран историчар на уметност и археолог го истражува сликарството во сите временски рамки. Сака да ги види ремек-делата од историјата во
  December 17, 2019
 • Арт Уметност

  NOMADS уметник: Игор Манојловски

  За оваа прилика, во рубриката NOMADS уметник, ќе ви го претставиме Игор Манојловски и неговите креации во колажна техника, а во продолжение ќе проследите
  February 14, 2019
 • Случувања

  Самостојна изложба Чудниот рај Сашо Блажес

  На 09 ноември 2018 (петок) во 19 во галерија КО-РА ќе биде отворена изложбата Чудниот рај на ликовниот уметник Сашо Блажес (претставен како NOMADS уметник).
  November 5, 2018
 • Претставување Уметност

  NOMADS уметник: Цеци Темкова Илова и Сашко Илов

  Цеци и Сашко се уметници кои работат во доменот на фотографијата, дизајнот, сликарството, мозаикот, но за денешното претставување ќе ви посочиме кон еден нивен
  June 25, 2018
 • Уметност

  NOMADS уметник: Дарко Алексовски

  Денес ќе претставиме уште едно комплексно дело во вид на книга, чија промоција беше искомбинирана со инсталација. Се работи за последното дело на Дарко
  March 19, 2018
 • Уметност

  NOMADS уметник: Доротеј Нешовски

  Во ова NOMADS уметник претставување ќе ви претставиме еден несекојдневен уметник со едно од неговите возбудливи дела, поточно проект. Art Is Not What You
  March 14, 2018
 • Арт Уметност

  NOMADS уметник: Кристина Хаџиева

  Кристина Хаџиева е уметница која се бави со уметност каде секое  дело  со  својата енергија   ја  менува  атмосферата во просторот каде што е поставено,
  March 5, 2018
 • Арт

  NOMADS уметник: Горан Менков

  Горан Менков твори на еден по се несвојствен начин. Неговата уметност е жива! Условите кои се потребни за создавање на овие дела се во
  February 10, 2018
 • Арт

  NOMADS уметник: Сашо Блажес

  Сашо Блажес (1980) е уметник од Охрид кој завршува Факултет за ликовна уметност, но и Магистерски студии во Букурешт. Зад себе има неколку самостојни
  January 10, 2018
 • Арт

  NOMADS уметник: Јасмина Трпевска

  Јасмина Трпевска е дипломиран сликар, а моментално е на постдипломските студии на Факултетот за ликовни уметности. Покрај сликарството, таа се интересира и за фотографијата
  December 25, 2017