Browsing Tag :

NOMADS музика

 • Музика

  NOMADS музика: Last Expedition – Hey ho

  Во 1985 година, во општина Ѓорче Петров во Скопје e формиран бендот Last Expedition, од страна на браќата Сеад и Енис Хаџиќ. Нивната прва снимена
  February 20, 2019
 • Музика

  NOMADS музика: Амбиент албуми 2018

  Крајно време е да направиме една мала музичка ретроспектива, обврска што обично треба да ја завршат културните или музички медиуми. Крајот на годината или
  February 15, 2019
 • Музика

  NOMADS музика: Muhamed Ibrahimi – Perdonami

  Кон крајот на минатата година се појави албумот Devotion на гитаристот Muhamed Ibrahimi. Во рубриката NOMADS музика ред е да го претставиме барем со
  January 14, 2019
 • Музика

  NOMADS музика: Rib – Searching for Columbo

  Rib се група формирана 2014-та како кумановско-скопска комбинација и која има веќе неколку албуми зад себе. (Пред)минатата година нивниот втор албум го прогласивме за е
  January 13, 2019
 • Музика

  NOMADS музика: Стиховен Калибар и Горан Трајкоски – Све у ПМ

  Рубриката NOMADS музика денес ни носи една неочекувана музичка комбинација: Стиховен Калибар и Горан Трајкоски, со песна против загадувањето. Секако, зголеменото ниво на ПМ
  December 28, 2018
 • Музика

  NOMADS музика: String Forces – Unsustainable Truth

  Веќе го најавивме новото издание на String Forces со еден нивен спот. А сега е време за преслушување на целиот нивен нов материјал, кој
  October 30, 2018
 • Музика

  NOMADS музика: Тони Димитров

  Веќе го најавивме амбиенталниот фестивал Post Global Music Festival кој ќе се случи во СЦ Дуња, во сабота, на 27 октомври 2018. За првото издание ќе имаме
  October 26, 2018
 • Музика

  NOMADS музика: Post Global Trio

  Веќе го најавивме амбиенталниот фестивал Post Global Music Festival кој ќе се случи во СЦ Дуња, во сабота, на 27 октомври 2018. За првото издание ќе имаме
  October 25, 2018
 • Музика

  NOMADS музика: Gregor Tasev – Суета

  Струмичанецот Глигор Тасев со неговата нова авторска песна „Суета“, го најавува почетокот на неговото патување коe тој го именува како: „The Spark of Hope voyage“. „The
  October 19, 2018
 • Музика

  NOMADS музика: Димитар Додовски – Paleopop

  Димитар Додовски е дел од македонската електронска музичка сцена уште од почетокот на 2000-тите, како со неговите продукции и настапи во живо, така и
  September 19, 2018