Browsing Tag :

MakeDox

 • Случувања Филм

  Онлајн издание на 11. Македокс

  По доделувањето на наградите на 26 август завршија проекциите на документарни филмови во Парк МКЦ и во летното кино на Кинотеката, но 11. Македокс
  September 10, 2020
 • Филм

  Премиера на документарецот „Сите ќе умреме“

  Паркот кај МКЦ е доволно голем за да собере многу заинтересирани за премиерното прикажување на филмот „Сите ќе умреме“ на Сашко Потер Мицевски. Интересот
  August 24, 2020
 • Филм

  Заврши деветтото издание на „МакеДокс“

  Со доделувањето на наградите за најдобрите филмови во пет категории синоќа заврши деветтото издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“. Годинава фестивалот имаше
  August 25, 2018
 • Филм

  NOMADS филм: Кеди

  Завчера се отвори деветтото издание на МакеДокс, фестивалот на креативен документарен филм. И не можеше да биде отворен со филм со кој попрецизно ќе
  August 18, 2018
 • Филм

  Oтворање на деветтото издание на „МакеДокс“

  Со проекцијата на документарните филмови „Вај Фај плаза Куба“ (Швајцарија, Куба, Шпанија, 2017, 3 мин.) на Андријан Келтерборн, „Кеди“ (САД, 2016, 79 мин.) на
  August 18, 2018
 • Случувања Филм

  Програма на деветтото издание на „МакеДокс“

  Деветтото издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ ќе се одржи 16 до 23 август во Куршумли ан, на платото пред Музеј на
  August 16, 2018
 • Случувања

  MakeDox 9

  Бројот девет е бројот на мудроста, универзалната љубов, на судбината, вечноста, ангелите, универзалнните духовни закони, вистината, стрелците, се смета за магичен број, женски и
  August 8, 2018