Browsing Category :

Арт

 • Арт

  Везови инспирирани од сенки на растенија

  Работејќи со волнa и предива, перуанската уметница Ана Тереза Барбоза создава извезени таписерии на растенија, долини и пејзажи. При што во нејзината серија „CRECIMIENTO“,
  February 16, 2018
 • Арт

  Мултимедијална инсталација на Хаваи

  Елен Рут – уметница со седиште во Детроит, како дел од резиденцијата Temple Children во Хило, Хаваи создаде експериментална, патувачка, мултимедијална инсталација наречена „Ништо не е
  February 15, 2018
 • Арт

  NOMADS уметник: Горан Менков

  Горан Менков твори на еден по се несвојствен начин. Неговата уметност е жива! Условите кои се потребни за создавање на овие дела се во
  February 10, 2018
 • Арт

  NOMADS уметник: Сашо Блажес

  Сашо Блажес (1980) е уметник од Охрид кој завршува Факултет за ликовна уметност, но и Магистерски студии во Букурешт. Зад себе има неколку самостојни
  January 10, 2018
 • Арт Случувања

  „Само сенка на она што доаѓа“ – изложба на Тони Попов

  Втората самостојна изложба на Тони Попов „Само сенка на она што доаѓа“, ќе биде отворена на 17 јануари во Public Room и ќе трае
  January 5, 2018
 • Арт

  NOMADS промо изложба – Ументикот како номад

  Драги Номади, вчера во Public Room се случи нашата промотивна изложба, каде учествуваа: Ана Јовановска, Ѓорѓе Јовановиќ, Ангел Миов, Марија Сотировска, Маја Кировска, Тони
  December 28, 2017
 • Арт Интервју

  NOMADS интервју: Страхил Петровски – уметник

  Страхил Петровски во изминатиов период е забележан по неговиот, би рекла моќен и неповторлив израз во изложба „Идентитети“, а ние веќе го знаеме и
  December 25, 2017
 • Арт

  NOMADS уметник: Јасмина Трпевска

  Јасмина Трпевска е дипломиран сликар, а моментално е на постдипломските студии на Факултетот за ликовни уметности. Покрај сликарството, таа се интересира и за фотографијата
  December 25, 2017
 • Арт Случувања

  Изложба и промоција на магазинот NOMADS.mk

  NOMADS e идеја, концепт, замисла. NOMADS е и начин на живот. Начин на живот ослободен од фиксираноста. Манифестсција на непостојаноста. Процес на перманентено движење.
  December 23, 2017
 • Арт

  NOMADS уметник: Ана Ивановска

  Ана Ивановска го гради визуелениот јазик врз естетиката и симболиката на елементарните геометриски форми. Симболите и нивното психолошко значење се нејзиниот главен интерес во
  December 21, 2017