Close Sidebar close
nomads.mk
  • Home
  • ЛУЃЕ
    • ПРЕТСТАВУВАЊЕ
    • ИНТЕРВЈУ
  • СЛУЧУВАЊА
  • АРТ
    • УМЕТНОСТ
    • ЛИТЕРАТУРА
    • ФИЛМ
    • ФОТОГРАФИЈА
    • ДИЗАЈН
    • МУЗИКА
  • LIFESTYLE
    • LIFESTYLE
    • ВИНО
    • ГАСТРО
    • ЗДРАВ ЖИВОТ
    • АКТИВИЗАМ
    • ПАТУВАЊЕ
  • КОНТАКТ

Subscribe & Follow

2017 ©NOMADS - All Rights Reserved.

  • Home
  • ЛУЃЕ
    • ПРЕТСТАВУВАЊЕ
    • ИНТЕРВЈУ
  • СЛУЧУВАЊА
  • АРТ
    • УМЕТНОСТ
    • ЛИТЕРАТУРА
    • ФИЛМ
    • ФОТОГРАФИЈА
    • ДИЗАЈН
    • МУЗИКА
  • LIFESTYLE
    • LIFESTYLE
    • ВИНО
    • ГАСТРО
    • ЗДРАВ ЖИВОТ
    • АКТИВИЗАМ
    • ПАТУВАЊЕ
  • КОНТАКТ
nomads.mk
nomads.mk
    Гастро

    NOMADS гастрономија: Чоко браунис со црвено вино

    December 30, 2017

    За празниците кои следат, изненадете ги своите најблиски со оваа чоколадна маѓија за која ќе ви биде потребно:

    • 120 гр. путер
    • 120 гр. темно чоколадо
    • 150-200 гр. кафеав шеќер
    • 2 јајца
    • 100 гр. какао
    • 40 гр. брашно
    • 1/2 лажичка сол
    • 1 ќесичка ванила шеќер
    • 60 мл. суво црвено вино

    Начин на подготовка: Најпрво се растопува путерот со чоколадото, па се додава шеќерот на многу тивок оган. Кога ќе добиете свиленкаста маса, тогаш смесата е спремна за да се додадат јајцата (едно по едно). Сето ова се меша додека не се изедначи, потоа се додава какаото, брашното, солта, ванилиниот шеќер и виното со постојано мешање. Смесата треба да биде изедначена и свиленкаста пред да се излие во сад за печење, во кој што предходно сте поставиле мрсна хартија за печење. Се пече на 180°C околу 20 минути.

    Tip and tricks: Ова е количина за околу 10 парчиња. Направете од смесата двојно, за да има повеќе луѓе да уживаат во оваа кремаста структура која извонредно се надополнува со нежните тонови на Cabernet Sauvignon за празниците кои следат.

    И секако, заокружете го вашиот оброк со едно парче од кремастата чоколадна маѓија, во комбинација со вранец и Cabernet Sauvignon со што нежните тонови на ванила одлично ќе се наополнат со интензивниот вкус на чоколадото.

    brownieschocholaterecipeбраунисвинорецепт
    • NOMADS интервју: Габриел Мендез – амбиентален изведувач

    • NOMADS видео: rib – Serendipity

    You Might Also Like

    NOMADS гастрономија: Салата од спанаќ со горгонзола, ореви и суви смокви

    December 10, 2017

    Јуфки со полнети печурки

    January 23, 2018

    NOMADS гастрономија: Крцкави траиаголници со кори од хељда

    January 10, 2018

Рубрики

Најново

  • NOMADS музика: Амбиент албуми 2018

    February 15, 2019
  • ЕГЗИТ објави жестоки гитарски засилувања за „Експлозив” бината

    February 15, 2019
  • NOMADS уметник: Игор Манојловски

    February 14, 2019
  • Проекција на филмот Југо во Котур

    February 14, 2019
  • Кратки филмови на Игор Иванов Изи

    February 14, 2019
  • Изведба на оперската претстава „Хофманови приказни“

    February 13, 2019
  • Гостување на МОБ во Велес и Битола со балетската претстава „Либертанго“

    February 13, 2019
  • EXIT Dance Arena моќна како никогаш досега

    February 13, 2019
  • Меѓународната манифестација „Ноќ на идеите“ во Скопје

    February 13, 2019
  • Архитектонска изложба „Загрозен модернизам“

    February 12, 2019

nomads.mk на instagram!

  • Dubioza kolektiv #taksirat
  • #trapdafuckup #taksirat
  • #nouvellevague #taksirat #concert
  • #taksirat #20 🤗
  • #botovacha, изложба на Instagram фотографии. 
Повеќе инфо на www.nomads.mk
  • #botovacha со нова изложба на Instagram фотографии.
Повеќе инфо на www.nomads.mk

Следете не на Instagram!

2017 ©NOMADS - All Rights Reserved.